Vaikka se on helppoa, monen mielestä oikean hiusöljyn valinta on vaikeaa. Jos haluat pitää hiuksistasi ja päänahastasi kunnolla huolta, sinun on luettava tämä teksti. Tulet oppimaan hiusten huokoisuudesta, miten se määritellään ja mitkä öljyt sopivat hiustyypillesi.

Kaikilla hiustyypeillä on huokoisuus. Tämä määrittelee, kuinka koholla suojakerros on hiusta pitkin. On olemassa vähä-, keski- ja korkeahuokoisia hiuksia. Huokoisuustyypit sekoittuvat usein. Esimerkiksi, hiuksemme voivat olla vähähuokoiset juurista mutta korkeahuokoiset latvoista.

Monet hiushullut määrittelevät hiuksensa keskihuokoisiksi – vähä- ja korkeahuokoisten välillä.

Huokoisuus hiustyypeille

VÄHÄHUOKOISET HIUKSET

Ovat sileät, suorat ja kiiltävät, vastustavat hiusvärejä ja muotoilua, kuivuvat hitaasti. Vähähuokoiset hiukset ovat vaurioalttiit ja siksi oikeanlainen hoito on tärkeää. Se ei aina kuitenkaan valitettavasti tuo positiivisia vaikutuksia. Miksi? Suojakerros istuu hyvin tiheästi; ne ovat suljetut ja tasaiset. Kauneusvoit ja kiinteät öljyt ovat erinomaisia vähähuokoisille hiuksille. Näitä ovat: kookosöljy, pellavaöljy, auringonkukkaöljy, babassu öljy, karitevoi, mangovoi.

KESKI/NORMAALIHUOKOISET HIUKSET

Yksinkertaisesti sanottuna, ne ovat kaksi yhdessä – vähä- ja korkeahuokoiset hiukset. Ne voivat olla suorat tai aaltoilevat; helpot muotoilla, sää vaikuttaa niihin ja ne imevät kosteutta sekä takkuuntuvat. Muista hiustyypeistä eroten, ne ovat vaurionkestävät. Käytä kertatyydyttämättömiä öljyjä hoitaaksesi niitä. Kokeile: arganöljyä, luumunkiviöljyä, oliiviöljyä, manteliöljyä, passionhedelmäöljyä, avokado öljyä.

KORKEAHUOKOISET HIUKSET

Tämäntyyppiset hiukset ovat vaurioituneet, kuivat ja elottomat. Jos ne altistuvat muotoilukäsittelyille usein (värjääminen, suoristaminen, permanentti), ne heikkenevät entisestään. Aaltoilevat ja kiharat, takkuiset ja sähköiset hiukset ovat yleensä korkeahuokoisia. Niiden suojakerros on hyvin avoin. Seurauksena ravintoaineet sekä vaurioittavat ainesosat pääsevät nopeasti hiusten sisään. Jos tämä on hiustyyppisi, käytä monityydyttämättömiä öljyjä: pellava, helokki, puuvillansiemen, villiruusu, rypälesiemen ja vehnä.

MUISTA: Ei ole olemassa öljyä, joka tuottaa tulosta ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Hiuksesi kyllä näyttävät paremmilta mutta lopullisia tuloksia on odotettava. Ole kärsivällinen! Vaihda öljyä, jos et näe tuloksia muutamana viikon jälkeen. Saatoit valita hiustesi huokoisuudelle väärän öljyn tai saatoit määritellä hiustesi huokoisuuden väärin. Onneksi on olemassa yksinkertaisia keinoja tähän hätään.

Miten määritellä hiusten huokoisuus? Tee testi

Testit ovat trendikkäitä hiushullujen ja hiuksista huolta pitävien naisten joukossa. Minikyselyt saattavat auttaa sinua määrittelemään hiustesi huokoisuuden. Seurauksena pystyt valitsemaan sopivia hiustenhoitotuotteita. Suihkeet, naamiot ja hoitoaineet eivät ole ainoita hiustenhoidossa käytettäviä tuotteita. Muista kokeilla hiusöljyjä. Ne saattavat olla paljon tehokkaampia kuin tunnetut shampoot ja seerumit. Hiusten huokoisuuden määritteleviä testejä ovat: vesitesti, kosketustesti, havaintotesti, jauhotesti ja kookosöljytesti.

1. Vesitesti.

Aseta muutama hius suureen vedellä täytettyyn astiaan. Niiden on oltava puhtaita ja kuivia; ne eivät voi olla kauneustuotteiden (silikonit, naamiot, hoitoaineet) peitossa. Katso tarkkaan mitä niille tapahtuu. Upposivatko hiukset pohjalle 2-3 minuutissa? Se merkitsee korkeahuokoisuutta. Vesi on lävistänyt avoimen suojakerroksen helposti. Mitä jos hiuksesi kelluvat edelleen veden pinnalla? Sinulla on luultavasti vähähuokoiset hiukset. Suljettu suojakerros pitää veden hiusten ulkopuolella.

2. Kosketustesti.

Ota hius ja kokeile sitä. Onko se karhea ja epätasainen? Hiuksesi ovat korkeahuokoiset. Sileät, pehmeät ja liukkaat hiukset ovat vähähuokoiset. Tämä menetelmä on valitettavasti epäluotettava. Kaikki eivät pidä sitä hyödyllisenä. Joillain naisilla on dystrofiset tai dysplastiset hiukset. Sellaisten hiusten ulkonäkö ja kunto eroaa normaaleista ja terveistä hiuksista. Ne ovat heikot ja niiden rakenne on vääristynyt.

3. Havaintotesti.

Tämä on luultavasti helpoin menetelmä. Tutkit yksinkertaisesti hiuksiasi: miltä ne näyttävät pesun jälkeen, föönatessa, sataessa, kuumana kesäpäivänä ja missä tahansa olosuhteessa, jossa ne ovat vaurioalttiit. Jos huomaat kiiltävät ja sileät hiukset, ne ovat vähähuokoiset. Kuivat ja elottomat hiukset ovat korkeahuokoiset.

4. Jauhotesti.

Sinun ei tarvitse olla kokki tehdäksesi tätä testiä. Sirottele jauhoja hiuksiisi tarkistaaksesi niiden huokoisuuden. Jos hiuksesi ovat valkoiset ja jauhojen peittämät, sinulla on varmasti korkeahuokoiset hiukset. Toisaalta: vähähuokoiset hiukset eivät ole jauhojen peittämät. Muista pestä hiuksesi ja poistaa kauneustuotteet sekä tali ennen testiä.

5. Kookosöljytesti.

Aseta kookosöljyä hiuksiin. Pese hiukset noin tunnin kuluttua hellävaraisella shampoolla. Älä föönaa; anna kuivua luonnollisesti. Jos hiuksesi ovat sileät ja kiiltävät, ne ovat vähähuokoiset. Takkuiset ja kiillottomat hiukset ovat korkeahuokoiset.

Jotain laiskoille myös. Trikologistilla käynti

Jos et halua tehdä yhtäkään testeistä, varaa aika trikologistille. Trikologisti on lääkäri, joka tekee ammattimaisen hiusanalyysin ja -hoidon. Trikologisti tutkii hiuksesi mikroskoopilla, päättelee niiden pituuden, paksuuden sekä suojakerroksen ja latvojen kunnon. Jos lääkäri sanoo päänahkasi olevan huonossa kunnossa, pyydä sopivien valmisteiden määräystä ja hiustuotteiden suosittelemista. Oletko koskaan tutkinut hiuksiasi mikroskoopilla? Jos et, nyt on loistava tilaisuus. Tartutko siihen?